Bellae Domus Salutis ()

Aromatische massages

n

Aromatische massages bij mens & paard

Aromatische massages bij mens en paard hebben positieve gevolgen op verschillende vlakken, waaronder:

Edit Content
 • sociale contacten nemen toe
 • minder angsten
 • ontspannen gevoel
 • geborgenheid
 • verbondenheid
Edit Content
 • verhoogt de concentratie
 • wekt de nieuwsgierigheid op
 • verbetert het leervermogen
Edit Content
 • bevordert de spijsvertering
 • genereert een beter slaappatroon
 • verhoogt de pijngrens

Vooraf bespreken we samen je situatie, waarna ik de geschikte essentiële oliën voor jouw aromamassage uitzoek.

Vooral bij epilepsie of een verminderde auto-immuniteit is het belangrijk om bepaalde aromatische oliën door een mildere versie te vervangen. Anders zouden de huidige problematieken kunnen verergeren.

Zelf zou ik aanraden om de aromatische massage minimaal één keer per maand en liefst één keer per week te geven.

Lees hieronder een woordje uitleg over de soorten aromamassages:

Edit Content

Algemene informatie

Duur

Prijs

Een Aroma Touch-massage omvat een behandeling met acht essentiële oliën, waarbij ik langs je meridiaanenergiebanen werk en de inwendige contactpunten van je rug en voeten stimuleer. Zo’n massage wordt aanbevolen bij pijnklachten, stress, een verminderde weerstand en vermoeidheid.

De massage, ontwikkeld door Dr. David Hill, heeft als doel het sympathische en parasympathische zenuwstelsel van je lichaam in balans te brengen. Alle essentiële oliën worden meteen via je huid in je bloedbaan opgenomen. Een helende en rustgevende ervaring verzekerd.

De massage bestaat uit vier primaire stappen:

1) Stress verminderen

Ervaar je meer stress dan je lichaam en geest aankunnen? Dan kan dat voor veel ongemak zorgen. Daarom kan een Aroma Touch-massage verlichting bieden en je lichaam doen ontspannen. Een ontspannen lichaam neemt namelijk makkelijker essentiële oliën op.

2) Je immuunsysteem versterken

Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme dat invloeden van buitenaf of veranderde cellen tracht te bestrijden. De tweede fase van Aroma Touch geeft je immuunsysteem een boost en zorgt ervoor dat het negatieve externe factoren beter kan weren.

3) Pijn & ontsteking remmen

Pijn is absoluut geen leuke ervaring. Aanhoudende ontstekingen kunnen zelfs vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen. Met behulp van twee oliën wapen ik je lichaam ertegen.

4) Je lichaam & geest in balans brengen (homeostase)

Heb je de neiging om te vluchten van of te vechten tegen onze drukke maatschappij? Dan kan die constante staat van paraatheid snel z’n tol eisen. Om je lichaam weer in balans te brengen, pas ik twee enkelvoudige of samengestelde etherische oliën toe. Die pakken systematisch stressfactoren aan in je autonome zenuwstelsel.

45 min.

€ 60,00

Edit Content

Algemene informatie

Duur

Prijs

Als we ons goed voelen, is ons lichaam in balans. Alles werkt dan met elkaar samen als een goed klinkende symfonie. Dat gegeven noemen we ook al homeostase. Als we ons minder goed voelen en klachten ervaren, hebben we ons zelfherstellende vermogen om weer balans te brengen.

Als je lichaam niet sterk genoeg is om zich tegen stress te wapenen – een van de grootste oorzaken van disbalans en ziektes –, kan je lichaam wel wat ondersteuning gebruiken.

Een symfonie van cellen-behandeling helpt de homeostase van je lichaam te herstellen en te ondersteunen bij diverse klachten. Het protocol werd ontwikkeld door Boyd Truman. Die heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring met pure essentiële oliën en werkt nu ruim tien jaar met dōTERRA-oliën. 

Die oliën worden volgens een vaste volgorde op je rug en voeten aangebracht. Elke olie heeft z’n specifieke werking op de verschillende organen, systemen of klachten. Een symfonie van cellen-behandeling brengt je lichaam weer in balans.

Heb je last van een van onderstaande klachten?

Als je last hebt van een van onderstaande klachten, kan een symfonie van cellen-behandeling raad brengen. Naargelang je klacht (chronisch of niet) volstaan drie behandelingen per week.

Welke protocollen zijn voor jou van toepassing?

Binnen symfonie van cellen zijn er zestien protocollen die voor meerdere doeleinden ingezet kunnen worden. Op basis van jouw klachten en wensen bepaal ik het ideale protocol. Meer informatie over de specifieke protocollen vind je in dit document.

30 min.

€ 45,00

Edit Content

Algemene informatie

Duur

Prijs

Bij een aromatische massage voor kinderen is het plan van aanpak nagenoeg hetzelfde als bij volwassenen. Het enige verschil bij kindermassages is dat ik de dosering van de essentiële olie aanpas. Gelieve het mij op voorhand te laten weten als je kind een aandoening heeft zoals epilepsie of een auto-immuunziekte.

45 min.

€ 35,00 – € 45,00 (afhankelijk van de leeftijd)

Edit Content

Algemene informatie

Duur

Prijs

Waar je misschien veel tijd besteedt om je gezicht te verzorgen, is het minstens even zinvol om je voeten de nodige aandacht te schenken. Door ze op de juiste manier aan te raken, activeer je immers het zelfhelende vermogen van je lichaam. Voetreflexologie is dus de sleutel naar een goede gezondheid.

De techniek wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast. Toch duurde het nog tot 1975 voor de methode wetenschappelijk onderzocht werd. De voornaamste conclusie? Voetreflexologie werkt wel degelijk en heeft invloed op het zenuwstelsel.

Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Die zenuwen lopen langs je benen omhoog en staan in verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Als er ergens een disbalans optreedt (bv. in je rug), hopen er zich verschillende chemische stoffen rond de zenuwuiteinden in je voeten op.

Voetreflexologie helpt om die chemische stoffen geleidelijk aan af te voeren. Ze worden dan door je nieren gefilterd en via je urine uitgescheiden. Drink tijdens een sessie daarom voldoende water. Achteraf zal de balans in je lichaam volledig hersteld zijn.

/

€ 50,00

Aromamassages met gecertificeerde oliën

De oliën die ik voor een aromamassage hanteer, zijn stuk voor stuk essentiële dōTERRA-oliën met een CPTG®-certificaat. Dat staat voor Certified Pure Therapeutic Grade. Ze vormen een natuurlijk alternatief om je gezondheid te ondersteunen en die preventief te verzorgen. 

Alle aromatische en essentiële oliën zijn 100 % puur en dus niet verdund. De grondstoffen worden geoogst op plaatsen waar de bijbehorende plant of vrucht van nature voorkomt. Door de secure verwerking ervan wordt de therapeutische waarde ten volle behouden.

Mijn acht essentiële oliën zijn helemaal op elkaar afgestemd. Ze hebben niets dan voordelen, namelijk:

IMG
massagestoel
n

Hoe gaat een aromatische massage in z’n werk?

Tijdens een aromatische massage lig je op een behandeltafel. Het is daarbij aangeraden dat je gemakkelijke kleding aantrekt. Ik zal je rug ontbloten, maar die met een handdoek of dekentje afdekken. Vervolgens werk ik via je rug– en voetmeridianen naar de achterkant van je schedel toe. 

Aangezien ik met mijn handen in je haar zal masseren, kan er aromatische olie in je kapsel terechtkomen. Houd er dus rekening mee dat je haar niet meer perfect in model zal zitten na afloop. Graag geef ik nog mee om na de massage voldoende water te drinken, zodat je lichaam alle afvalstoffen kan afvoeren.

Aarzel niet om mij te contacteren als je een aromatische massage wil boeken.